DURF JIJ VERSCHIL TE MAKEN IN HET LEVEN VAN DE ANDER?
Wij zoeken per 1 september een stagiaire voor een jaarstage op 2 van onze locaties voor jong volwassenen met het syndroom van Down

De locaties:
Het WIZ is een ouderinitiatief voor 7 bewoners met het syndroom van Down en/of jongeren met een verstandelijke beperking. De leeftijden van de bewoners variëren tussen de 22 en 37 jaar. De bewoners krijgen ondersteuning van een 7-tal begeleiders.

De Wiekslag is een ouderinitiatief voor 8 bewoners met het syndroom van Down en met een verstandelijke beperking. De leeftijden van de bewoners variëren tussen de 16 en 25 jaar. De bewoners krijgen ondersteuning van een 6-tal begeleiders.

Voor beide locaties geldt: het team van begeleiders werkt met volle inzet en plezier voor en met de jongeren. Er voor elkaar zijn is een pijler voor de onderlinge samenwerking. Ouders zijn volop betrokken in het met elkaar realiseren van een prettig leefklimaat voor de jongeren. Allen hebben hun eigen appartement in een complex waar begeleiding in nabijheid aanwezig is.

De begeleidingsstijl:
Werken bij Omega Groep is reageren op het appèl wat mensen op elkaar doen. De hulp en ondersteuning die je biedt is gericht op alle facetten van het leven. We delen in het leven van de bewoner op alle levensgebieden en bespreken deze, ook wanneer dit ongemakkelijk is voor jezelf en/of de bewoner en zijn/haar netwerk.
Bij Omega Groep werk je in deze ontmoeting vanuit je gevoel, dat wordt gevormd op basis van je intuïtie, je kennis van de bewoner en je kunde. Er wordt gewerkt vanuit het idee van “samenleven met elkaar”, omdat we geloven dat leven wordt verrijkt door het persoonlijk contact met mensen. Vanuit deze relatie moet je je met elkaar bemoeien en iets vinden van de keuzes die iemand maakt.

Wij zoeken:
Studenten die zich aangesproken voelen in bovengenoemde begeleidingsstijl. Studenten met lef, visie en kundigheid die er zin in hebben om dit in te zetten in de relatie met onze bewoners en hun netwerk.
Studenten die ideeën hebben over hoe invulling te geven aan die relatie en er enthousiast over zijn om dit vorm te gaan geven binnen hun stage.

Wij bieden:

  • Een prettige werkomgeving waar het gaat om het gebruiken en ontwikkelen van je talenten.
  • Een goed leerklimaat, waar veel ruimte is voor ontwikkeling.

Lijkt het jou boeiend om verschil te maken in het leven van deze bewoners, stuur dan je motivatiebrief met een omschrijving van de stage eisen z.s.m. naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met: Machteld Dijkslag, clustermanager: 06-20650822 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.