Arbeid en dagbesteding

Bij Omega Groep vinden wij het belangrijk dat de cliënt zijn talenten kan ontplooien en een zinvolle daginvulling heeft. Via ons “JobPoint” komen cliënten bij Omega Groep binnen. De loopbaancoaches van JobPoint denken met de cliënt mee om de beste plek te vinden om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Voor een deel zijn dat werkplekken die onder Omega Groep vallen maar ook worden via jobcaoches van Omega Groep cliënten geplaatst en begeleid op diverse werkplekken.

Werkplekken die onder Omega Groep vallen zijn:

   • Bakkerij de Verwennerij in Zwolle
    Bij de Bakkerij in de wijk Westerholte in Zwolle werken cliënt-medewerkers en medewerkers van Omega Groep samen om kwalitatief goede en eerlijke producten te bakken en te verkopen. Deze producten worden met zorg bereid. De medewerkers leren hier de kneepjes van het vak onder leiding van twee bakkers of van de verkoopmedewerkers in de winkel. Meer informatie vind je op de website:
    www.bakkerijdeverwennerij.nl
   • Mennoos Kookerij in Groningen
    Mennoos Kookerij is gevestigd in het Menno Lutterhuis aan de Paterswoldseweg 267 in Groningen. In een ongedwongen sfeer biedt Mennoos Kookerij hier lekker eten en drinken, lunch/warme maaltijd. Geen klassiek diner ’s avonds, maar toegankelijke gerechten die door de cliënt-medewerkers en de professionals van Omega Groep met passie en voor een betaalbare prijs voor de gasten worden bereid. Voor actuele informatie kun je terecht op: http://mennooskookerij.nl
   • Flevo Fiets in Emmeloord
    Aan de Zeeasterstraat 23 in Emmeloord is een fietsenzaak waar naast de verkoop van fietsen ook fietsen onder begeleiding van gediplomeerde fietsenmakers worden gerepareerd. De fietsenzaak is in april 2013 geopend en wordt al steeds meer een begrip in Emmeloord. Een mooie leer/werkplek binnen Omega Groep voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.
    www.flevofiets.nl
   • Individuele jobcoaching via Studio JobPoint:
    Bij Omega Groep werkt een aantal jobcoaches met een uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt die kunnen helpen bij het zoeken van een werkplek, eventueel buiten Omega Groep. Ook kunnen ze vervolgens op deze werkplek begeleiden.
   • Jobpoint vestigingen:
    Op diverse locaties in Groningen, Overijssel en Flevoland heeft Omega Groep Jobpoint vestigingen. Op deze werkplekken kunnen diverse activiteiten ingezet worden zodat de talenten van ieder individu ontdekt kunnen worden. De begeleiders van Omega Groep helpen je hierbij. Activiteiten die hier plaatsvinden kunnen zijn:
     • Houtbewerking;
     • DTP;
     • Tuinonderhoud;
     • Klussen in opdracht van particulieren en bedrijven;
     • Upcycelen van meubels en dergelijke;
     • Decoraties voor in huis en in de tuin;
     • Werken in het naai- en borduuratelier;
     • Creatieve activiteiten
    Mensen die bij Omega Groep aankloppen voor arbeid of dagbesteding hebben meestal een beschikking van de gemeente in het kader van de WMO of een indicatie dagbesteding begeleiding groep van het zorgkantoor. Voor vragen en aanmeldingen rondom arbeid en dagbesteding kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   • Kas van Kaat in Zwolle
    De Kas van Kaat is gevestigd op Buitengoed de Herfte aan de Kuyerhuislaan 8D in Zwolle, dit unieke bedrijventerrein bestaat alleen uit sociale ondernemingen die, net als wij, bezig zijn met het begeleiden van mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt of scholen (even) niet redden.

    Vanuit de Omega Groep kunnen wij een beroep doen op een aantal jobcoaches die kunnen helpen bij de volgende stap op weg (terug) naar een betaalde baan. Voor dit laatste geldt overigens dat dit mag, maar niet moet. Ook wanneer je langdurig bij ons wil werken is dit mogelijk en ben je natuurlijk van harte welkom.

    Het team van de Kas van Kaat bestaat uit een mix van vakkrachten en zorg professionals. Deze mix maakt dat we de Kas van Kaat kunnen runnen als echt bedrijf en waar nodig begeleiding kunnen bieden. De gemene deler in dit team is de passie voor het sociaal en biologisch ondernemen. Er is een grote diversiteit aan werkzaamheden en activiteiten. Zo kun je werken in de bakkerij, in de lunchroom, in de kas waar groenten en kruiden worden geteeld, in de winkel of in het atelier.

    Meer infmatie over de Kas van Kaat kan je vinden op de website: www.kasvankaat.nl